Heldagskurs/Temakurs, 5 timmar

Under en temadag samlas vi i ateljén och skapar tillsammans utifrån årstid och lust. Upplägget är likadant som vid de kortare “prova-på-kurserna”, men med längre tid att skapa, dvs jag ger dig en genomgång och grunderna i teknikerna kavling, ringling och tumning eller skulptering, och hjälper dig på vägen med både inspiration och hantering av material. För den som vill finns också möjligheten att få en kort stund vid drejskivan, där du får prova på att dreja en mindre skål.

 Efter genomgången skapar du fritt vad du vill i valfri lera, (vi använder stengodslera som tål både diskmaskin och micro.) Efter ungefär halva tiden gör vi ett kortare avbrott och njuter av en lyxigare fikabuffé i vårt inglasade uterum, i skenet från solen eller en värmande kamin.

De sista 15 minuterna ägnar vi åt ihopplockning, sedan får era alster stå kvar i verkstan och torka innan de skröjbränns, doppas i en vacker vit glasyr och sedan bränns igen.

(OBS! Skulpturer skröjbränns endast, om inget annat överenskommits)

 Allt är färdigt för dig att att hämta ut efter ca 3-4 veckor. (Våren -23 kan det dröja något längre, då jag inte producerar och fyller upp ugnen i samma utsträckning som vanligt.)

 Priset på 1850:- inkluderar 2 kg lera, två bränningar, glasyr och en mysig och lyxig fikabuffé.


Våren 2023 erbjuder jag två heldagskurser:

SKULPTERING, där vi tillsammans fokuserar på att skulptera - du väljer själv om du vill skulptera figurativt eller abstrakt.* 

BYGGA STORT; Vi skapar större vaser/urnor med hjälp av ringlingstekniken*. 

*(Självklart finns, vid båda tillfällena fortfarande möjligheten att istället skapa bruksgods med övriga handbyggestekniker om du hellre vill det.)

Minst 4 deltagare, max 6