Heldagskurs/Temakurs, 5 timmar

Under en temadag samlas vi i ateljén och skapar tillsammans utifrån årstid och lust. Upplägget är likadant som vid de kortare “prova-på-kurserna”, men med längre tid att skapa, dvs jag ger dig en genomgång och grunderna i teknikerna kavling, ringling och tumning eller skulptering, och hjälper dig på vägen med både inspiration och hantering av material. 

 Efter genomgången skapar du fritt vad du vill i valfri lera, (vi använder stengodslera som tål både diskmaskin och micro.) Efter ungefär halva tiden gör vi ett kortare avbrott och njuter av en lyxigare fikabuffé i vårt inglasade uterum, i skenet från solen eller en värmande kamin.

De sista 15 minuterna ägnar vi åt ihopplockning, sedan får era alster stå kvar i verkstan och torka innan de skröjbränns, doppas i en vacker vit glasyr och sedan bränns igen.

(OBS! Skulpturer skröjbränns endast, om inget annat överenskommits)

 Allt är färdigt för dig att att hämta ut efter ca 3-4 veckor. (Våren -23 kan det dröja något längre, då jag inte producerar och fyller upp ugnen i samma utsträckning som vanligt.)

 Priset på 1850:- inkluderar 2 kg lera, två bränningar, glasyr och en mysig och lyxig fikabuffé i vårt inglasade uterum.


Hösten 2023 erbjuder jag tre heldagskurser:

SKULPTERING, där vi tillsammans fokuserar på att skulptera - du väljer själv om du vill skulptera figurativt eller abstrakt.* 

BYGGA STORT; Vi skapar större vaser/urnor med hjälp av ringlingstekniken*. 

"INFÖR ADVENT": Skapa ditt eget glöggset - glöggkoppar, russin/mandelskål och stämningsfull lykta.. (eller annat valfritt i handteknik.)

*(Självklart finns, vid båda tillfällena fortfarande möjligheten att istället skapa bruksgods med övriga handbyggestekniker om du hellre vill det.)

Minst 4 deltagare, max 6